Atena-vacanta ideala

Atena a fost centrul Greciei Antice, o civilizatie puternica si impresionanta. Capitala Greciei este inca dominata de cladiri realizate in secolul al V-lea i.Hr., precum celebrul Partenon de pe Acropole. In continuare iti prezentam cateva obiective de neratat pentru urmatoarea ta vizita in Atena.

Partenonul este templul de pe Acropole, construit in cinstea zeitei Athena. Construit in anul 438 i.Hr., Partenonul este considerat a fi o capodopera a arhitecturii antice grecesti si este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Templul a suferit modificari de-a lungul timpului, multe elemente fiind eliminate sau distruse. Trebuie sa stii ca anumite sculpturi care initial se gaseau aici, se afla acum la British Museum.

TEMPLUL LUI ZEUS
Ramasitele Templului lui Zeus se gasesc in sud-estul Acropolei. Templul a fost cel mai mare din Grecia Antica, mai mare chiar si decat Partenonul, el avand 96 de metri lungime si 40 de metri latime.

Din cele 104 coloane initiale, doar 15 mai sunt azi in picioare. Dimensiunea coloanelor este una impresionanta, daca ne gandim ca Templul a inceput sa fie construit in anul 515 i.Hr.: 17 metri inaltime si 2 metri diametru.

TEATRUL LUI DIONYSOS
Construit in secolul IV i.Hr., Teatrul lui Dionysos se afla pe locul unui alt teatru, unde au jucat clasicii greci antici. Se spune ca este locul de nastere al teatrului european, iar premierele pieselor de teatru ale lui Aeschylus, Sophocles sau Eruipides au avut loc tot aici.

Teatrul lui Dionysos nu este atat de bine pastrat, forma initiala avand locuri pentru 17000 de spectatori. Dintre cele 64 de randuri cu scaune de piatra, au supravietuit numai 20, iar in timpul romanilor, o alta scena a fost construita.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"