Chiang Mai – descopera Thailanda altfel

Ai auzit pana acum de Chiang Mai? Este o etapa indispensabila daca ajungi cumva sa faci o calatorie prin Thailanda.

oferte-thailanda-doi-inthanon_dtpu

Sursa foto: travelsolutions.ro

Cunoscut sub numele de «Trandafirul Nordului», aflat pe malurile raului Ping, orasul poseda o frumusete naturala stupefianta si o idenditate culturala tribala unica. Chiang Mai se afla la 700 de km de Bangkok, este principalul oras din nordul tarii si capitala provinciei.

Plajele si peisajele de pe coasta sunt cu siguranta cele mai apreciate aici de catre turistii care vin in Thailanda dar aceasta tara are mult mai multe de oferit. Atunci cand vine vorba despre Chiang Mai, turistii iubesc aceasta destinatie din motive diferite – datorita climatului sau racoros, a mancarii delicioase, templelor sau activitatilor de aici.

Orasul a fost fondat in anul 1296 de catre regele Mengrai pe post de capitala Regatului Lanna si poseda o bogata si particulara istorie care a constribuit in mare parte la pastrarea indentitatii sale culturale. Aceasta este vizibila in felul in care traiesc locuitorii sai, care si-au pastrat in mare parte dialectul original si au perpetuat obiceiurile si bucataria savuroasa. Chiang Mai inseamna si un patrimoniu fascinant cu temple vechi si cu o arhitectura cu un stil nordic cu numeroase detali decorative.

chiang-mai

Sursa foto: chiangmai-maps.com

Pe langa oras, provincia Chiang Mei ofera cele mai pitoresti peisaje din intreg regatul. Valea fertila care duce la raul Ping este un adevarat patchwork de campuri cu maci, inconjurat de coline maistuoase, cu munti acoperiti cu paduri, cu jungle si rauri.

Este deci terenul ideal pentru o vacanta plina de aventuri. Descoperirea satucurilor traditionale si a locuitorilor sai autentici care inca fac parte din triburi si care se disting prin costumele lor colorate dar si prin modul lor de viata se adauga peisajelor fermecatoare.

Cele mai importante temple sunt Wat Phra Sing, Wat Chiang Man si Wat Chedi Luang. Aici vei desocperi si cele mai interesante piete dar si poteci pentru drumetii in munti minunate. Trebuie sa descoperi aici parcurile nationale Doi Inthanon sau  Chiang Dao.

In jurul orasului si a provinciei Chiang Mei, provinciile vecine Lampang, Lamphun si Mae Hong Son au un farmec exceptional care iti ofera posibilitatea de a admira si aprecia frumusetile naturale ale nordului si cultura sa unica.

Recunoscut peste tot pentru artizanatul sau, gastronomia si bogatia sa etnica, beneficiind de un climat minunat si de un patrimoniu istoric abundent Chiang Mei va deveni cu siguranta destinatia ta preferata din Asia de sud-est. Istorie, aventura, cultura, relaxare… ai de unde alege pentru un sejur minunat.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"