Cinci motive pentru care sa vizitezi Egiptul

Bogat in istorie, impregnat in mister si adapostind unele din cele mai bune plaje din Africa, Egipt este un paradis pentru turisti, cercetatori si pasionatii de istorie si arheologie. Egipt este o tara dotata cu unul din cel mai important patrimoniu istoric si cultural din lume. Iti propunem azi cinci motive pentru care ar trebui sa vizitezi Egiptul.

egipt

Sursa foto: itaka.pl

Pentru Piramidele din Giza.
Cand ne gandim la Egipt, piramidele sunt fara indoiala primul lucru care ne vin in minte. Cele mai surprinzatoare piramide se afla la Giza. Este vorba despre Mare Piramida din Giza, una din cele sapte minuni ale lumii. Aceasta sfideaza toate legile fizicii. Pana si celor mai mari oameni de stiinta din lume le este greu sa dea o explicatie plauzibila asupra modului in care a fost construita. In afara de aceasta piramida, un alt simbol din Giza si Egipt este Sfinxul, o statuie imensa cu un cap de om si corp de pisica.

Pentru Cairo.
Cairo, capitala Egiptului cu o populatie de peste 16 milioane de locuitori este cel mai mare oras din Egipt. Piete zgomotoase, moschee superbe, ziduri medievale…Cairo are multe de oferit turistilor sai.

 

Pentru Valea Regilor.
Paradisul arheologilor, Valea Regilor a fost locul in care au fost facute cele mai bogate si mai importante descoperiri din istorie. Aici au fost ingropati cei mai mari faraoni ai Egiptului. Turistii sositi in Egipt  pot vizita aici mormintele unor celebritati mumificate printre care cele mai apreciate sunt ale lui Tutankhamon si Ramses.

egiptul

Sursa foto: nadematravel.ro

Pentru Marea Rosie. Marea Rosie este una din cele mai calde mari din lume, este celebra pentru exceptionala sa frumusete. Cu un climat avantajos (cer albastru de-a lungul intregului an si temperaturi mergand de la cald pe timp de iarna la foarte cald pe timp de vara), Marea Rosie atrage milioane de turisti an de an datorita statiunilor sale balneare si plajelor de exceptie dintre care cele mai cunoscute sunt Hurghada si Charm el-Cheikh. Pentru scafandri Marea Rosie este un paradis ce te invita sa descoperi peste 1000 de specii nevertebrate, 200 de specii de corali si 300 de specii de rechini.

 

Pentru Templul din Luxor.
In aceasta tara plina de monumente impresionante, templul din Luxor fascineaza pur si simplu. Templul din Luxor a fost construit in anul 1400 i.Ch de catre Ramses. Noaptea, templul este iluminat, spectacolul fiind absolut mirific, locul ideal pentru a admira un apus de soare.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"