Arhiva pentru ‘Curiozitati’ Category

Kosovo-este un stat parțial recunoscut și teritoriu disputat, situat în Peninsula Balcanică!

Este recunoscut ca stat suveran de către 108 state membre ONU, iar statutul său este contestat. Serbia nu recunoaște secesiunea Kosovo și de jure o consideră în continuare Provincia Autonomă Kosovo și Metohia (în sârbă Аутономна Покрајина Косово и Метохија / Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija), condusă de ONU în cadrul suveranității statului. Cel mai mare oraș și capitala Republicii Kosovo este Priștina. Kosovo nu are ieșire la mare și se învecinează cu Republica Macedonia la sud, Albania la vest și Muntenegru la nord-vest.

Citeste restul articolului »

Regiunea Porto, Portugalia-este al doilea oraș în mărime și importanță din Portugalia.

Porto (portugheză: Porto, populație 263.000, cu 1.200.000 în zona metropolitană) este al doilea oraș în mărime și importanță din Portugalia. Este situat în nordul țării, la nord de râul Douro, aproape de coasta Oceanului Atlantic. Țara și vinul de Porto (portugheză: Vinho do Porto) și-au luat numele de la orașul Porto. Locuitorii Porto-ului și-au spus tripeiros, nume care este în uz și astăzi.

Citeste restul articolului »

Budapesta, Ungaria-”Parisul de est”!

Buda a fost fondată de celți pe malul drept al Dunării, numindu-se la vremea aceea Ak-Ink . În epoca romană primește numele de Aquincum, devenind centrul de guvernare a Pannoniei Inferioare. Pe malul stâng al Dunării se construiește un nou oraș cu numele de Trans-Aquincum, numit și Contraaquincum. Cele două orașe au fost legate de un pod pe bărci, astfel fiind asigurat comerțul între cele două maluri ale Dunării.

Citeste restul articolului »

Izmir – cel mai frumos oras al Turciei!

Izmirul este considerat ca fiind perla Turciei, iar istoria mentioneaza ca este unul din cele sapte orase ale Bisericilor Apocalipsei conform Cartii Revelatia scrisa de St. John. Izmirul este extraordinar de dezvoltat atat pe partea industriala si economica, dar si pe cea turistica. Este locul care ofera o viata activa de noapte sau plimbari linistite pe alei de-a lungul portului. Reuseste sa creeze agitatie pentru cei care sunt in cautare de distractie si liniste pentru cei care vor sa se relaxeze. Ca orice oras-statiune ce se respecta are grija sa ii rasfete turistii si sa le ofere tot confortul de care are nevoie.

Citeste restul articolului »

Erevan-este capitala Armeniei. Orașul are în anul 2009 o populatie estimata la 1.111.300 locuitori. Este localizat în partea central-vestică a țării,într-o depresiune intramontană.

Regiunea Erevanului este deja locuit în secolul IV î.e.n. Așezări omenești s-au găsit în regiunile Shengavit, Tsitsernakaberd, Karmir Blur, Arin Berd, Karmir Berd și Berdadzor din perioada bronzului. Localitatea este pentru prima oară amintită în anul 782 î.e.n. sub numele de Erebuni. Ea fiind întemeiată de regele Argišti I aici fiind construite canale de irigație și construcții pentru depozitarea cerealelor. În anul 585 î.e.n. Erebuni este distrus de sciți și mezi. Între secolele VI și VI î.e.n. localitatea Erevan a fost centrul satrapiei Armeniei. Prima biserică, Sf. Petru și Paul există din secolul V e.n. fiind avariată în 1931. În anul 658 orașul este cucerit de arabi, Erevanul devenind un punct important de încrucișare a drumurilor caravanelor ce făceau legătura între India și Europa. Între secolele IX și XII Erevan făcea parte din regatul bagratizilor o dinastie armeno-georgiană urmând ca să fie invadată de selgiucizi iar în 1387 să fie cucerită de trupele lui Timur Lenk.

Citeste restul articolului »

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"