De ce sa vizitezi Parcul Torres del Paine, Patagonia

Parcurile nationale chiliene atrag din ce in ce mai multi turisti. Astfel, in 2014, numai putin de 2,5 milioane de turisti au vizitat diversele rezerve naturale din tara. Parcul Torres del Paine a fost declarat parc national in 1959 si este cunoscut in lumea intreaga pentru imensele sale masive din granit ce iau forma unor turnuri. Parcul ofera o diversitate de peisaje uimitoare: munti, vai, paduri, ghetari, lacuri, cascade. Trebuie neaparat sa precizam ca Parcul National Torres del Paine este inconjurat de alte 10 parcuri sau rezerve naturale. Iata de ce ar trebui sa il vizitezi.

Cuernos_del_Paine_from_Lake_Pehoé

Sursa foto: Wikipedia.org

Datorita lacurilor numeroase si magnificelor cursuri de apa
Unul din motivele pentru care Parcul Torres del Paine ar trebui vizitat este urmatorul: aici se pot gasi un numar impresionant de lacuri superbe, lacuri in culori diferite, in functie de compozitia lor, de adancime si de starea vremii. Cele mai frumoase lacuri de aici sunt Paine, Dickson, Toro si Pehoe.

Pentru a vedea masivul Paine in realitate
Acest lant muntos reprezinta simbolul dar si cea mai cunoscuta parte a parcului. Cu o lungime de 25 de kilometri, acesta este compus din mai multe varfuri, cel mai inalt culminand la 3050m altitudine. Putin mai la sud se afla Torres del Paine, de unde si numele parcului.

Datorita florei si faunei
Particularitatea Parcului National Torres del Paine consta in ecosistemul sau de o diversitate incredibila: ghetari, masive muntoase, lacuri, paduri, rauri, vai. Fauna este diversa, peste 100 de specii de pasari si 20 de specii de mamifere. Vegetatia este si ea variata: arbusti situati la malul lacurilor si raurilor dar si ierburi diverse.

torres-del-paine

Sursa foto: mercopress.com

Pentru a te apropia cu vaporul de fascinantul ghetar Grey
In partea de sud a Patagoniei se afla Campo de hielo Sur de unde provin ghetarii pe care tocmai i-ai admirat in parc. Ghetarii care compun parcul sunt Dickson, Torre, Perro, Grey si Geike. Cel mai cunoscut este Grey distingandu-se de restul datorita marimii si culorii sale: 270km² si un albastru fascinant. Pentru a-l admira, turistii au la dispozitie o excursie ireala cu vaporul pe lacul cu acelasi nume, facand slalom printre icebergurile cazute din ghetar. O experienta unica, de neuitat.

Parcul National Torres del Paine este acel loc minunat in care poti admira spectacolul naturii. Aici totul pare pictat, vei avea parte de un peisaj de vis, numai bun de fotografiat. Un loc cu adevarat magic.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"