Arhiva pentru ‘De Vizitat’ Category

Fereastra de Azur-a fost un arc natural din calcar situat pe insula Gozo din Malta.

Fereastra de Azur (în malteză: Tieqa Żerqa sau Tieqa tad-Dwejra și Azure Window în engleză) a fost un arc natural din calcar situat pe insula Gozo din Malta. Acest monument al naturii era situat într-o zonă geologică interesantă în jurul satului Qawja, o zonă foarte populară în rândul turiștilor, care reunește într-un perimetru mic, pe lângă fereastră, faleze, marea interioară, golful Dwejra și insulița Fungus Rock, precum și cart-ruts pe faleze și Blue Hole sau Peștera Întunericului pentru scafandri. Fereastra de Azur s-a prăbușit pe 8 martie 2017, după o furtună puternică.

Citeste restul articolului »

Amsterdam- capitala oficială a Olandei.

Prima atestare documentară a numelui Amsterdam o reprezintă un document emis la 27 octombrie 1275 de contele Floris al V-lea de Olanda și Zeelanda. Data exactă la care Amsterdam a primit drepturile de oraș este incertă, dar cel mai probabil este că episcopul de Utrecht Guy de Avesnes a fost cel care a conferit aceste drepturi în 1306.

Începând cu secolul al XIV-lea, Amsterdam a înflorit, datorită comerțului pe care îl practica cu orașele din Liga Hanseatică. În 1345 s-a produs un miracol euharistic lângă Kalverstraat, Amsterdam devenind un oraș de pelerinaj până la convertirea populației la protestantism.

Citeste restul articolului »

Tanzania-o țară în estul Africii care este mărginită de Kenya și Uganda.

Tanzania, oficial Republica Unită a Tanzaniei, este o țară în estul Africii care este mărginită de Kenya și Uganda în nord, Ruanda, Burundi și Republica Democrată Congo în vest și Zambia, Malawi și Mozambic în sud. În partea de est este mărginită de Oceanul Indian. Denumirea țării provine de la combinația dintre Tanganika, care este teritoriul principal, și Zanzibar, țărmul arhipelagului. Cele două foste colonii britanice unite în 1964, au format Republica Unită Tanganika, și a Zanzibarului, care în același an a fost redenumită Republica Unită a Tanzaniei. În 1996 oficialitățile guvernamentale au fost transferate din Dar es Salaam la Dodoma, care a devenit astfel capitala politică a țării. Însă, Dar es Salaam rămâne principalul centru comercial.

Citeste restul articolului »

Kenya- o țară în est-centrul Africii.

Colonizată inițial de arabi, apoi de populația africană bantu, care însumează astăzi peste 70 procente din populația țării, Kenya devine în secolul al XV-lea, prin portul său Mombasa, un centru comercial important în coasta de nord est a Africii, datorită așezării sale geografice, ca nod de legătură între Africa și Asia de sud. În anul 1414, Sultanatul arab de Malindi (Kenya) a inițiat relații diplomatice cu China în timpul dinastiei Ming. În 1498 exploratorul portughez Vasco da Gama a vizitat țara și a descris-o drept un nod comercial important în regiune.

Citeste restul articolului »

Madagascar-o țară insulară aflată în Oceanul Indian.

Insula principală, denumită de asemenea Madagascar, este a patra insulă ca mărime din lume. Madagascarul este mediul natural pentru 5% din speciile de plante și animale, dintre care 80% sunt unice în lume. Printre exemplele cele mai notabile de biodiversitate se pot enumera infraordinul de primate al lemurienilor, trei specii de păsări endemice și șase specii de baobabi endemici.

Substantivul și adjectivul denumind pe cineva sau ceva originar din Madagascar, limba, etnicitatea și cetățenia este Malagasy (pronunțat „mal-gazh”), fiind derivat din cuvântul Madagascar. În limba română malagasy este tradus malgaș / malgașă. Limba malgașă este limba cea mai vorbită în Madagascar, fiind totodată și limba oficială.

Citeste restul articolului »

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"