Descopera Cozumel, Mexic

Situată în partea de est a regiunii Yucatan, în Mexic, Cozumel este o insulă care atrage din ce în ce mai mulţi turişti în fiecare an. Pentru a pleca în descoperirea acestui loc unic, ar trebui să ajungi prima dată pe Playa del Carmen, un loc foarte animat de unde va trebui să te îmbarci. La doar câteva minute de aici se află magnifica insulă Cozumel, un loc foarte apreciat pentru farmecele sale şi peisajele ieşite din comun. Este locul ideal pentru o mică escală în timpul unei croaziere şi mai ales pentru a descoperi paradisul acvatic din Mexic.

cozumel mexico

Sursa foto: hotelroomsearch.net

Farmecul acestei destinaţii este dat şi de faptul că se află într-o regiune foarte intimă şi turiştii apreciază foarte mult relaxarea pe care o poate oferi. O zi în hamac departe de agitaţia citadină este cea mai potrivită aici. Este locul de vis pentru farniente.

Fiind o insulă, marea este principala atracţie de aici. Este o mare transparentă cu diferite bariere de corali care sunt pe placul celor care fac scufundări aici. Recifii coralieni precum Palancar, Yucab, Santa Rosa sau Columbia sunt cele care fac mândria acestei insule.

Atracţiile de aici nu se rezumă însă doar la mare şi la scufundări. Civilizaţia maya a lăsat aici o mulţime de urme. Dacă iubeşti cultura trebuie să vizitezi ruinele San Gervasio, El Cedral, dar şi de la Tumba del Caracol. Vizitele se pot combina şi cu un moment de relaxare pe una din plajele frumoase de aici precum Playa Mister Sanchos, Nachi Cocom sau Corona.

Paradisebeach

Sursa foto: paradise-beach-cozumel.com

Capitala insulei, San Miguel de Cozumel este un vechi sătuc tradiţional plin de farmec. Calitatea gastronomiei sale, bazată pe fructe de mare, este excelentă şi de renume internaţional. Are o atmosferă provincială dar confortabilă şi modernă. Zilele sunt pline de soare şi experienţele de neuitat.

Cei care iubesc exotismul trebuie să meargă şi la parcul Chankanaab, unul din cele mai frumoase situri din Cozumel. Laguna de aici este un acvariu natural alimentat de apa mării prin tunele subterane cu o mulţime de peşti, de crustacee şi corali.

O insulă înconjurată de cele mai turcoaz ape, un paradis pentru cei care iubesc scufundările, cei mai frumoşi recifi, cu o formă ca şi cea a cleştilor de homari… Cozumel este cea mai bună destinaţie pentru a te relaxa dar şi pentru a te distra. O destinaţie care face parte din top 10 cele mai bune locuri pentru scufundări.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"