Descopera Insula Gozo

Separata de Malta prin intermediul unui brat de mare, lung de 5 km, Insula Gozo pare iesita dintr-un alt univers. Peisajele sunt aici pitoresti, colinele sunt foarte verzi, coastele salbatice… Viata decurge foarte linistit pe aceasta insula foarte mica, foarte primitoare, foarte rurala, foarte autentica si extrem de primitoare. Malta este frumoasa. Insula Gozo este insa si mai si.

cinci-atractii-turistice-in-insula-gozo-18455825

Sursa foto: jurnalul.ro

Cu o lungime de doar 14 km si cu o latime de 7 km, Gozo te va recompensa cu un decor magnific si unic in lume. Relieful sau este compus dintr-o succesiune de coline abrupte, de formatiuni geologice stancoase si de vai izolate.

Locurile must see de aici – magnifica Bazilica Ta’Pinu care zici ca a rasarit in mijlocul pustietatii si care ofera un peisaj suprarealist. Atractia principala a insulei este insa Azure Window, Fereastra de Azur, o formatiune geologica, o mica bolta sculptata in stanca si care ofera un spectacol unic in lume. Un loc minunat care te va impresiona cu siguranta, un loc fantastic, unde formatiunile stancoase formeaza un contrast perfect cu azurul marii.

 

Salinele din Gozo. Pe Insula Gozo se afla si cele mai frumoase saline naturale de unde poti cumpara saculeti cu sare si le poti face cadou familiei sau prietenilor. Victoria, capitala insulei este un oras medieval care se ridica pe o colina care mai prezinta inca cele mai frumoase monumente medievale. Muzeul sau arheologic, catedrala, citadela sa medievala, meterezele, cartierul Ggantija sunt si ele alte atractii de aici.

Malta_insula_cavalerilor_ioaniti_28

Sursa foto: dolce-far-niente.ro

Insula Gozo afiseaza o mare de cel mai pur albastru cu putinta iar plajele cu nisip alb sunt unice, cum ar fi cea de la Marsalforn. Micul sat Xlensdi este un port adorabil de linistit de unde se pot organiza escapade marine in grotele subterane.

 

Im imprejurimi trebuie sa descoperi si Rabat si Mdina. Daca iti plac pietrele frumoase, atunci trebuie sa ajungi neaparat si in frumasul oras Rabat. In inima sa se afla o adevarata comoara- Mdina, vechiul oras. Stradutele sunt aici superbe, casele sunt decorate foarte bogat…. culoarea aurie a pietrelor care se regaseste peste tot in Malta este cu adevarat frumoasa si foarte luminoasa. Insula Comino ideala pentru scufundari este o alta descoperire ce trebuie facuta.

 

Mica insula Gozo este un paradis al naturii care invita la relaxare si la cele mai frumoase plimbari, un adevarat port de pace, sinonim cu calm si plenitudine. Vechile casute din piatra, mica sa catedrala si magnificele bastioane ofera un cadru idilic.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"