Arhiva pentru ‘Descopera Romania’ Category

Kalamata-al doilea cel mai mare oras din Peloponez, sudul minunatei Grecii.

Este capitala si portul prefecturii Messinia. Este taramul in care s-a nascut dansul popular Kalamatianos, mentionat de Homer in Iliada. Se afla la 238 de kilometri distanta de Atena si 750 de Thessaloniki.

Poti face cam de toate aici: plaja, cumparaturi, vizite la muzeu, biserici sau castel.

Te poti bucura si de munte si de mare – si acesta este unul dintre lucurile pe care le iubesc la Grecia. Poti savura un souvlaki de la mama lui de acasa de la tavernele de langa faleza, sau sa incerci felurile de mancare specifice acestei regiuni. Seara, terasele abunda de turisti care dau savoare vietii de noapte. Plimbarile pe faleza mi-au placut foarte mult. Nu ratati deserturile. Aici am mancat cel mai bun sufleu de ciocolata. Apa marii este ok, insa nu la fel de limpede ca in alte locuri, datorita si portului. Sau poate am devenit eu pretentioasa dupa Lefkada. De asemenea, nu sunt valuri. Mi-au placut in mod deosebit cele doua biserici, cea de langa plaja, si Biserica Metropolitana din centru, aflata in apropiere de castel.

Citeste restul articolului »

Erevan-este capitala Armeniei. Orașul are în anul 2009 o populatie estimata la 1.111.300 locuitori. Este localizat în partea central-vestică a țării,într-o depresiune intramontană.

Regiunea Erevanului este deja locuit în secolul IV î.e.n. Așezări omenești s-au găsit în regiunile Shengavit, Tsitsernakaberd, Karmir Blur, Arin Berd, Karmir Berd și Berdadzor din perioada bronzului. Localitatea este pentru prima oară amintită în anul 782 î.e.n. sub numele de Erebuni. Ea fiind întemeiată de regele Argišti I aici fiind construite canale de irigație și construcții pentru depozitarea cerealelor. În anul 585 î.e.n. Erebuni este distrus de sciți și mezi. Între secolele VI și VI î.e.n. localitatea Erevan a fost centrul satrapiei Armeniei. Prima biserică, Sf. Petru și Paul există din secolul V e.n. fiind avariată în 1931. În anul 658 orașul este cucerit de arabi, Erevanul devenind un punct important de încrucișare a drumurilor caravanelor ce făceau legătura între India și Europa. Între secolele IX și XII Erevan făcea parte din regatul bagratizilor o dinastie armeno-georgiană urmând ca să fie invadată de selgiucizi iar în 1387 să fie cucerită de trupele lui Timur Lenk.

Citeste restul articolului »

Podgorica-este capitala și cel mai mare oraș al Muntenegrului!

Numele „Podgorica” are sensul de „sub Gorica”, ceea ce înseamnă în muntenegreană „deal mic” sau „colină”) este numele pădurii de chiparos ce acoperea un deal din apropierea centrului orașului.

La trei kilometri nord-vest de Podgorica, se găsesc ruinele orașului antic Diocleea, un oraș cunoscut în Grecia Antică, timpurile dinaintea și din timpul Imperiului Roman. Împăratul roman Dioclețian își are rădăcinile în aceste regiuni. „Duklja” este varianta slavă a vechii denumiri.

Când a fost fondat (înaintea secolului al XI-lea), orașul se numea Birziminium. În Evul Mediu, era cunoscut sub numele de Ribnica (pronunțat rîbnitsa). Numele Podgorica a început să fie folosit din 1326. Din 1946 până în 1992, orașul se numea Titograd în onoarea lui Josip Broz Tito, ex-președintele Iugoslaviei.

Citeste restul articolului »

Parcul Zavoi-unul dintre cele mai vechi parcuri din ţară!

Parcul “Zăvoi” este unul dintre cele mai vechi parcuri din ţară luând naștere în urmă cu aproape 170 de ani, prin ofisul domnesc emis de către domnitorul Barbu Știrbei. Aici, la 29 iulie 1848, s-a depus jurământul pe Constituţia revoluţionară, iar corul condus de Anton Pann a intonat viitorul imn de stat “Deșteaptă-te, române!”.

La intrarea în parc ne întâmpină, din 1920, un grup statuar cunoscut sub numele de “Renaşterea/ Descătuşarea României”, operă a sculptorului Constantin Gh. Mihăilescu. Statuia întruchipează dorinţa de libertate şi independendenţă a poporului român, exprimată prin eforturile unui bărbat puternic încordat în lupta pentru descătuşarea patriei, care iese la lumină, reprezentată printr-o tânără femeie desprinsă pe jumătate de stâncă.

Citeste restul articolului »

Telegondola din Mamaia

telegondola mamaia Dacă în urmă cu câteva zile vă povesteam despre Transalpina, acum m-am gândit să mergem puţin mai spre Est şi să vorbim despre Telegondola din Mamaia. Proiectul telegondola din staţiunea Mamaia a reprezentat o premieră pentru ţara noastră. Instalaţia complexă de transport prin cablu este destinată turiştilor care doresc să admire întreaga panoramă a staţiunii turistice. Îmbarcarea se realizează în două staţii, prima dintre acestea fiind amplasată chiar lângă Hotelul Perla, iar cea de-a doua lângă Cazinoul din Constanţa. Între aceste două puncte de reper deplasarea are loc pe ambele sensuri în cabine atât de culoare galbenă, cât şi de culoare roşie. Astfel, plutind la o înălţime de 50 m peste cele mai înalte hoteluri din Mamaia, turiştii pot admira de la bordul cabinelor o privelişte deosebită asupra Mării Negre, dar şi a oraşului Constanţa pe o lungime de 2,1 km. Durata călătoriei este de circa 7 minute, însă cu siguranţă turiştii vor fi încântaţi pe tot parcursul acesteia.

 

Citeste restul articolului »

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"