Descopera Rotorua, Noua-Zeelanda

Rotorua este un loc fascinant al culturii Maori, o cultura fascinanta, un loc cu izvoare termale si cu minuni ale naturii. Este un must have atunci cand vorbim despre Noua Zeelanda. Rotorua este si un oras termal plin de curiozitati geotermice si un loc foarte turistic. Este numit chiar si « RotoVegas » de catre localnicii de aici.

rotoura

Sursa foto: coachmanrotorua.mobi

Vei putea descoperi aici bazine magnifice cu apa calda, gheizere, intinderi de apa albastra, verzi si albastre, etc. Un loc interesant de descoperit aflat la aproxmativ 2 ore si jumatate de Aukland pe malurile raului Rotorua, in regiunea Bay of Plenty, pe insula de nord. Te vei putea bucura de o vacanta intr-unul din cele mai active situri geotermale din lume.

Trebuie sa vizitezi parcul Wai-O-Tapu pentru frumusetile sale geotermice, cum ar fi Champagne Pool, un bazin in nuante de turcoaz marginit de nuante de ocru. Thermal Wonderland de aici te va suprinde cu lacurile sale diverse, cu baile fierbinti si cu terasele de siliciu.

Spouting-Geysers-Rotorua-New-Zealand1

Sursa foto: mostbeautifulplaces.org

Gheizerul Lady Knox este deschis vizitatorilor in fiecare zi la orele 10 si 15. Te vei impregna de caldura si viata culturii maori. Majoritatea atractiilor sale se regasesc in zona Te Puia in valea Whakarewareva. Whakarewareva este si o zona forestiera dar si un loc foarte popular pentru plimbarile cu bicicleta prin munte. O regiune frumasa cu arbori de sequoia si o destinatie excelenta pentru plimbari sau excursii in jurul orasului.

Aici vei gasi si numeroase terenuri de golf intr-o zona foarte verde si magnifica. Multiplele statiuni balneare au o popularitate incontestabila. Posibilitatile de shopping de aici sunt si ele pur si simplu enorme. Viata nocturna de aici nu este foarte animata dar te va satisface cu siguranta.

Rotorua_PoW

Sursa foto: wikipedia.org

Zona geotermica are aproximativ 500 de piscine, 65 de gure de gheizere fiecare denumite dupa mostenirea culturii maori. Vei putea lua chiar parte la numeroase ceremonii maori, sa descoperi arta lor dar si artizanatul.

In afara minunilor culturale si naturale de aici te mai poti bucura de alte activitati interesante precum pescuitul, schiul nautic, inotul sau alte activitati conexe pe cele 17 lacuri din regiune.

Un alt sit turistic de aici sunt cascadele Okere sau Tuteas.

Rotorua este cu siguranta o destinatie cu o suprafata mica dar are o multime de bogatii de oferit. O destinatie turistica numita si orasul sulfului cu multe de oferit – gheizere, bai cu namol in culori vii, numeroase lacuri pentru pescuit si schi nautic, spa-uri si atractii turistice.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"