Descopera Santander, perla Spaniei

Partea de nord a Spaniei isi dezvaluie cu mandrie turistilor o bijuterie balneara care se afla in regiunea Cantabria. Este vorba despre Santander, cu unul din cele mai frumoase golfuri din lume. Un oras care se dezvolta pe fundalul unui golf magnific presarat cu cateva plaje cu nisip. Santander este deci o statiune balneara foarte celebra, un mare oras dinamic dar si un port comercial foarte activ. Santander este un oras foarte elegant cu cele mai nobile edifcii intru-un cadru natural mirific.

Santander

Sursa foto: reisdit.no

Traditia sa maritima si comerciala se imbina cu o vocatie turistica centenara care este sustinuta de faimoasa plaja El Sardinero, de celebra sa promenada maritima, dar si de grotele Cuevas de Altamira. Santandero inseamna insa mult mai mult decat atat.

In centrul orasului veti putea descoperi patrimoniul istoric de aici dar si ambiantele sale animate. Atractia turistica cea mai celebra este Palatul Magdalena care era folosit pe post de resedinta estivala pentru regalitatea spaniola. Aici trebuie sa mai descoperiti si Catedrala, o biserica cu un stil particular gotic, o cladire care a fost de mai multe ori reconstruita de-a lungul istoriei si care este o opera magnifica.  Este una din cele mai vechi cladiri din Santandero unde se poate admira mormantul lui Marcelino Menendez.

Santander

Sursa foto: roportal.ro

In fata catedralei, Piata Porticada este inconjurata de cele mai frumoase cladiri. Aici va veti afla la intersectia mai multor drumuri comerciale animate, precum El Cubo sau El Arrabal. Promenada Pereda cu edificiile sale tipice si cu gradinile saale este un bulevard magnific care separa coasta de vechiul oras. Santander are si numeroase muzee- Muzeul de Arheologie, Muzeul Maritim sau Muzeul Principal de arte frumoase. Cand vizitezi Santander, trebuie sa te plimbi si pe stradutele sale pentru a descoperi cele mai frumoase cladiri, mai ales cele care se afla cu fata imspre mare. Gradinile Pereda merita si ele sa le faceti o vizita.

 

Santander este locul perfect pentru activitati nautice precum surful. Orasul este parcurs si de mii si mii de studenti care isi perfectioneaza cunostintele in cele doua universitati recunoscute de aici. Dar plajele de aici sunt cu adevarat magnifice. Los Peligros, Magdalena si Biquinis pe langa celebra El Sardinero merita sa fie si ele descoperite. Intre vechiul oras si El Sardienro se afla o peinsula unde este situat Parcul Magdalena si Palacio Real o resedinta in stil englezesc inconjurata de vaste gradini si de locuri impadurite. Imprejurimile statiunii merita si ele sa fie descoperite – coasta cantabrica sau chiar cea mai frumoasa ruta pentru pelerinaj- Compostella.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"