Descopera situl arheologic Pachacamac, Lima

Pachacamac este unul din cele mai vechi situri arheologice din Peru. Timp de mai multe secole, Pachamcamac fost unul din cele mai cunoscute centre religioase si a fost exploatat de mai multe civilizatii. Dupa cucerirea spaniola a fost abandonat. Pachacamac era pe vremuri principalul centru ceremonial pre – columbian si este situat in apropiere de orasul Lima, in valea raului Lurin, in mijlocul unui peisaj unic, un melanj superb de vegetatie si desert.

pachacamac lima

Sursa foto: landscapeperu.com

Pe vremuri, Pachacamac a fost un important loc de pelerinaj, incorporand templul si o serie de monumente precum piramidele si catacombele realizate inainte de imperiul inca. Multe din acestea au reusit sa isi pastreze majoritatea caracteristicilor originale.

La Pachacamac s-au succedat mai multe civilizatii de aceea turistii pot remarca existenta mai multor temple si altor paltforme piramidale etalate pe o perioada de peste 1000 de ani. Cateva zone au reusit sa scape invaziei imperiului incas si spaniol. Turistii vor regasi aici palate, piete, temple si un muzeu al sitului ce adaposteste o colectie impresionanta de piese locale. Daca ai posibilitatea incearca sa te indepartezi putin de Pachacamac si sa pleci in explorarea magnificelor dealuri din Lucumo.

 

Un sanctuar religios impozant

Pachacamac este, inainte de toate un loc in care erau realizate toate ceremoniile religioase din tara.  Astfel, imaginea zeului Pachacamac a fost pastrata pana in zilele noastre, o puteti admira expusa in cadrul muzeului : aceasta imagine reprezinta un trunchi mic cu desene si sculpturi ce infatiseaza plante, pasari si feline. Un fel de totem masculin si feminin totodata.

 

Muzeul si citadela

base mage

Sursa foto: elcomercio.pe

Pachacamac este un loc unic care raspunde mai multor functii chiar daca functia religioasa era principala. Majoritatea localnicilor si persoanelor din jur considerau Pachacamac Mecca Americii. Citadela este situata pe malul drept al vaii Lurin si reprezinta un mare complex arhitectural.

 

Actualmente, turistii au posibilitatea de a face o excursie din Lima spre acest sit arheologic de exceptie : insotit de un ghid turistic bilingv si de un pilot profesionist, vei porni intr-o excursie de 3 ore si jumatate in urma careia vei intra intr-un univers formidabil, gigantic al incasilor din epoca pre-columbiana.

 

Guvernul peruvian, din dorinta de a promova turismul in zona a creat, impreuna cu un grup mare de arhitecti, arheologi si designeri un proiect de iluminare demn de importanta acestui sit arheologic. Trebuie neaparat sa vii sa il descoperi si tu. Nu vei regreta cu siguranta alegerea facuta.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"