Fontana di Trevi, Roma, Italia

Iată cea mai mare fântână din Italia care aşteaptă să fie descoperită. O fântână care la origine era un aquaduc roman ce aducea apă de la un izvor construit în anul 1453. Dar în anul 1731, un concurs organizat pentru renovarea sa şi a pieţei este organizat de către Papă şi lucrările încep în anul 1732 după desenele lui Nicolo Salvi. Ideea sa era să povestească originile aqauducului. Construcţia sa a durat 23 de ani.

Fontana di Trevi

Sursa foto: hotelcentraleroma.it

Fontana di Trevi este o fântână de o mărime monumentală care se află în inima Romei, în apropiere de Panteon. Aceasta se află lângă palatul care era reşedinţa ducilor Poli, astăzi Institutul poligrafic italian.

Forma fântânii, care seamănă cu un arc de triumf, ne duce cu gândul la intrarea unui templu. În centru, Neptun este reprezentată prin intermediul unui car alegoric tras de căluţi de mare, ghidaţi de Triton. Este înconjurat de statui care reprezintă cele patru anotimpuri, dar şi abundenţa şi sănătatea.

Fontana di Trevi Roma

Sursa foto: travelroma.com

Fântâna este şi protagonista unei scene de neuitat a unui film de Fellini, «La dolce vita». Tradiţia spune că trebuie să arunci două monezi în fântână, prima pentru a-ţi pune o dorinţă, a doua pentru a fi sigur că te mai întorci în Roma. O altă legendă spune că dacă doi îndrăgostiţi vor bea apă din mică fântâna din stânga, iubirea lor va dura întreaga viaţă şi că va fi de o fidelitate fără pereche.

fontana di trevi noapte

Sursa foto: rfi.ro

Fântâna este construită în stil baroc şi este înaltă de 26 de metri şi are o lăţime de 20 de metri. Dacă te vei uita bine, vei vedea că pe o parte a zeului oceanului, un cal de mare este calm, foarte liniştit, pe cealaltă parte celălalt cal este agitat. Aceştia reprezintă deci perfect cele două stări ale mării – calmul şi furtuna. Pe fiecare parte a zeului Oceanului se află şi câte o statuie, care reprezintă Abundenţa şi Salubritatea.

Fontana di Trevi Roma Italia

Sursa foto: wikipedia.org

Statuile care se află aici au un dinamism aparte, o anumită forţă fără pereche. Ne aflăm în prezenţa barocului în toată splendoarea sa. Formată de un imens bazin care personifică marea, fântâna este un perfect amestec între arhitectură şi sculptură barocă.

 

Fontana di Trevi este o fântână care îţi va merge direct la inimă. Ieşind de pe străduţe, vei fi fermecat de susurul apei sale. Este de o splendoare unică. Este şi cea mai artistică atracţie turistică din Roma. O etapă turistică, dar şi romantică în Roma.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"