Great Ocean Road, Australia

O vacanta la Great Ocean Road Australia inseamna sa descoperi natura in cea mai pura si cea mai salbatica stare. O aventura panoramica pe una din cele mai pitoresti si spectaculoase rute de pe coasta din lume. Great Ocean Road este una din cele mai bune optiuni pentru cei care iubesc spatiile mari. Este un drum lung de peste 240 de km unde relaxarea este garantata pe aceasta cornisa sinuoasa. Poti conduce aici in voie pentru a profita din plin de multiplele minuni.

private-tour-great-ocean-road-helicopter-tour-from-melbourne-in-melbourne-117197

Sursa foto: lonelyplanet.com

O constructie periculoasa de la marginea oceanului. Ridicata in partea de sud-vest  a orasului Melbourne, Great Ocean Road este o sosea care urmeaza o ruta suinuoasa care merge de la Torquay pana la Allansford. Este o ruta de litoral iesita din comun.

Cele mai frumoase plaje intr-un peisaj mirific. Un vant de libertate sufla pe aceste peisaje de coaste care au fost incercate de numeroase furtuni. Cei care iubesc natura trebuie sa se lase tentati de Great Ocean Walk care merge de la Apollo Bay la Glenample. Vor descoperi aici o fauna endemica si cele mai incantatoare decoruri. La Great Otway National Park vei fi cu siguranta uimit de fermecatoarele cascade Erskine Falls.

 

Cele mai prodigioase formatiuni naturale. In cea de-a doua parte a acestei rute vei intalni in calea ta numeroase curiozitati geologice. In jurul oceanului furios sau in el se afla talpi din calcar iesite din comun pe care ploaia, vantul si apa i-au sculptat o data cu trecerea timpului. Vei intelege de ce aceasta coasta salbatica este supranumita Shipwreck Coast, Coasta Naufragiatilor. Cele mai iconice formatiuni geologice de aici sunt 12 Apostles, cei 12 apostoli dar si London Arch care te vor fermeca cu magia peisajelor care isi face simtita prezenta mai ales la apus si la rasarit de soare.

Sursa foto: paradise-fall.com

Sursa foto: paradise-fall.com

In inima Portului Campbell National Park vei descoperi o multime de alte peisaje minunate. La Warrnambool poti admira migratia balenelor in sezonul rece. Aici se incheie si Great Ocean Road care iti va lasa cu siguranta unele amintiri de neuitat.

 

Great Ocean Road este cea care va transforma o aventura simpla si romantica cu masina in cea mai epica poveste de iubire. O regiune magnifica cu numeroase spectacole – satucuri de pescari, balene in plina migratie, epave de navi, plaje cu nisip auriu, paduri tropicale si parcuri nationale.

 

Intre plaje cu nisip fin, coasta stancoase salbatice si paduri luxuriante este o destinatie must see pentru amatorii de drumetii.

 

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"