Insula Curaçao, o destinatie de vis

Situată în Marea Caraibelor, în inima Venezuelei, insula Curaçao este unul din acele colţuri de paradis care încă nu a fost invadat de turismul de masă. Natură, descoperiri, plăceri culinare, soare… de toate pentru toţi.

curacao

Sursa foto: 4anotimpuri.ro

Insula Curaçao se întinde pe o suprafaţă de 60 de kilometri lungime. Drept urmare, distanţele pe care trebuie să le parcurgă turiştii dintr-un loc în altul nu sunt atât de mari. Limba oficială este olandeză însă şi spaniola şi engleza sunt vorbite în mod curent. Limba locală a acestei foste colonii din Ţările de Jos este papamiento. Chiar dacă regiunea Caraibelor cunoaşte câteva probleme pe plan climatic, insula Curaçao are norocul de a nu fi atinsă de uragan. Localnicii sunt extrem de primitori.

Willemstad, capitala insulei Curaçao este un oraş portuar dinamic clasat în patrimoniul mondial Unesco, la fel ca încă cinci alte locuri din Caraibe. Curaçao face parte din cele mai colorate locuri din lume. Cartierul Punda precum şi cartierele adiacente Otrabanda, Peieter şi Scharloo adăpostesc numai puţin de 765 de monumente naţionale. Printre acestea amintim celebrul Fort Amsterdam, Palatul Guvernatorului, sinagoga Mikve Israel-Emanuel şi clădirea colorată Penha, aflată la malul mării.

curacao-6753

Sursa foto: ztour-travel.ro

O arhitectură colorată.
Între albastrul cerului şi cel al mării, culorile vii ale arhitecturii istorice din Curaçao compun un peisaj magnific. Admiră această uimitoare gamă de culori în timp ce hoinăreşti pe străduţele sinuoase şi prin centrul oraşului. Arhitectura oraşului este tipic barocă, specifică secolului al XVIII-lea. Găsim aici tonuri precum portocaliu, roz, galben şi verde.

Curaçao este o destinaţie privilegiată, nu numai datorită climatului tropical şi a plajelor cu nisip alb ci şi datorită frumuseţii sale naturale. Datorită numeroaselor acţiuni, frumuseţea naturală a acestor locuri este protejată de generaţiile viitoare. Cel mai mare parc din Curaçao este parcul Christoffel, cunoscut pentru fauna şi flora să excepţională. Se pot admira aici o mulţime de animale rare. Parcul posedă o valoare istorică interesantă, o mulţime de plantaţii fiind cultivate aici pe vremuri. Parcul poate fi traversat prin opt drumuri diferite, cu bicicleta, cu maşina sau prin intermediul unei vizite ghidate.

curacao-6751

Sursa foto: ztour-travel.ro

O grădină biologică.
În timpul unei vacanţe la Curaçao poţi contribui la dezvoltarea durabilă a ţării dând o mână de ajutor Fermei Soarelui (Finca del Sol). Legume, fructe şi ierburi sunt cultivate într-o manieră responsabilă. Vaci, găini, oi şi capre populează aceasta fermă dinamică.

Scufundările sunt cel mai popular sport acvatic practicat la Curaçao, dispune de peste 60 de locuri recunoscute. Regiunea Banda Abou este unul din aceste locuri. O lume acvatică sălbatică şi virgină. Un must la Curaçao este epava Superior Producer. Această navă invadată de vegetaţie acvatică este situată în apropiere de coastă, extrem de accesibilă.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"