Insulele Eoliene, Italia

Aflate in largul Siciliei, Insulele Eoliene sunt un veritabil paradis, fiind cele mai frumoase insule vulcanice aflate pe fundalul de un albastru profund al Marii Mediterane. Sub ochiul rosu al insulei Stromboli se deruleaza mici porturi de pescari, gradini foarte colorate si golfuri intimiste.

Eolian-Islands-001-copy

Sursa foto: claudiatanasescu.com

Daca te decizi sa descoperi peisajele unice si fabuloase de aici fii sigur ca vei avea parte de un sejur mai mult decat magnific. O calatorie memorabila intr-o lume incantatoare intr-un arhipelag magnific al Siciliei, in mijlocul unei mari « virgine » transparente, in cadrul unei naturi salbatice cu vulcani care nu dorm niciodata. Locuite inca din Antichitate si caracterizate de o intensa activitate vulcanica, insulele Eoliene fac obiectul unor descoperiri exceptionale al celor mai frumoase vestigii arheologice.

Descoperirea insulelor de aici trebuie sa inceapa cea mai mare insula, Lipari, a carei municipalitate inglobeaza toate insulele cu exceptia Insulei Salina. Cele mai frumoase vestigii arheologice de pe insula pot fi descoperite la Castelul Lipari. Castelul se afla intr-un golf mare de coasta orientala intre Marina Lunga si Marina Corta.

 

Trebuie sa faci o vizita si la Acropola greceasca de aici si la Catedrala de origine normanda. Pentru a profita din plin de spectacolul naturii, cel mai bine ar fi sa alegi un tur cu vaporul si sa descoperi cele mai profunde grote dar si golfurile magnifice precum Fico, falezele si plajele salbatice cum ar fi Vinci, Valle Muria, Punta della Castagna si Capo Rosso.

 

Du-te apoi la Panarea, care cu insulitele sale Basiluzzo, Spinazzola, Lisca Bianca, Dattilo, Bottaro, Lisca Nera, stancile Panarelli si Fourmiche formeaza un arhipelag minuscul, de de descoperit neaparat.

 

Cea mai turistica zona se afla in cartierul San Pietro cu cele mai frumoase casute tipice, cu atelierele si buticurile sale. Panarea este cea mai mica insulita dar si insula aflata la cea mai mica altitudine.

 

De la Panarea se poate face o vizita pentru a se descoperi Insula vecina Vulcano pentru a se admira cele mai frumoase fenomene vulcanice.

 

Apelul Insulei Stromboli este irezistibil. Este locul unde se afla cel mai activ vulcan de pe insule dar si din Europa unde au loc eruptii spectaculoase si frecvente. Daca ai noroc poti asista si la Sciara del Fuocco, curgerea de lava impresionanta inspre mare.

 

Trebuie sa vizitezi si San Vincenzo satul unde acostau vapoarele, cu casutele sale tipice albe si izolata Ginostra cocotata pe o stanca.

 

Se poate dedica o zi intreaga pentru a se descoperi Salina, a doua insula ca marime care are cei mai inalti munti si o padure magnifica de iedera. Alicudi si Fillicudi sunt cele mai occidentale insule cu peisaje uimitoare.

 

Locul unde se intalneste apa cu focul, un amestec subtil de peisaje unice, cultura antica, bucuria de a trai si dolce farniente.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"