Insulele Feroe, un paradis pe pamant

Pentru toti cei care iubesc natura, Insulele Feroe sunt un veritabil paradis, care se poate descoperi pe jos, cu masina sau cu vaporul. Insulele Feroe formeaza un arhipelag minunat unde natura se exprima cel mai bine, cu peisaje splendide. Aflate in partea de nord a Oceanului Atlantic, in triunghiul format de catre Scotia, Norvegia si Islanda, Insulele Feroe sunt cele care promit o experienta de neuitat.

o-lume-de-basm-insulele-feroe-partea-ii

Sursa foto: ziare.com

Deci daca esti genul care nu vrea sa se relaxeze in vacanta, daca visezi la destinatii fabuloase si la calm, daca vrei altceva si daca vrei sa descoperi o cultura noua si unica, o destinatie unica, originala, Insulele Feroe sunt cele care trebuie sa se regaseasca in planurile tale.

Un sejur in Insulele Feroe va fi un sejur in care reintoarcerea in natura este asigurata, cu peisaje splendide presarate de oi care pasc pe coline. Pregateste-te sa te obisnuiesti sa vezi oi putin peste tot. In dialectul local, Insula Feroe inseamna chiar “insula cu oi”.

Deci daca te-ai saturat de aceeasi rutina, o vacanta in Insulele Feroe te asteapta cu o natura foarte bine conservata unde pasarile sunt mai numeroase ca si oamenii. Imagineaza-te admirand peisaje care iti vor taia respiratia, ca respiri cel mai pur aer cu putinta, ca pleci in cautarea celei mai uimitoare culturi… suna bine. Nu-i asa?

Te poti plimba pe strazile cu cele mai colorate casute, poti vizita numeroasele muzee sau sa pleci in excursii din insula in insula. Pregateste-te. Excursiile de aici vor fi unice. Uita de stresul vietii cotidiene si schimba putin destinatiile clasice cu care te-ai obisnuit.

insulele-faroe-394

Surs foto: ztour-travel.ro

Printre cele mai impresionante situri naturale se numara cele mai magnifice grote. De-a lungul regiunilor Nolsoy si Hestur marea a sapat cele mai frumoase caverne imense care formeaza uneori cele mai frumoase tunele.

Insula Vagar cu cele mai abrupte faleze are numeroase lacuri si vai verzi. Cel mai mare lac Sorvagsvatn este unul special. Zici ca este gata sa se arunce in mare deoarece se afla la inaltimea unei faleze la doar cativa metri in gol.

Splendida insula Litla Dimun este ideala pentru cele mai frumoase drumetii. Streymoy este insula principala unde se afla si capitala Torshavn. In orasul Kvivik poti admira cele mai frumoase casute ale vikingilor.

Vei fi surprins cu siguranta de fauna salbatica de aici, de spectacolul grandios oferit de natura, de impresionantele faleze care se arunca parca in mare dar si de razele de soare care isi fac aparitia dintre nori. Peisaje onirice, cea mai salbatica fauna, satucuri unele mai frumoase ca celelalte… o destinatie unica si fabuloasa.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"