Maroc – o destinatie plina de soare

Maroc este o destinatie de vis. Aici vei gasi soare, piete, o gastronomie minunata, orase fortificate, medine, un desert… daca te gandesti sa mergi in vacanta in Maroc, iata o idee de circuit turistic de urmat cu principalele orase care trebuie sa fie descoperite.

Circuit-Avion-Spania-Portugalia-Maroc-panorama6

Sursa foto: nstravel.ro

Nordul Marocului a fost mult timp considerat a fi o regiune culturala cu orasele Tanger- orasul strainilor si originile andaluze ale orasului Tetouan. Vei putea vizita aici muzeul arheologic Kabash, unde vei afla mai multe despre istoria orasului sau cavernele naturale care sunt numite si grotele lui Hercule. Mai in est, Oudja se afla la frontiera cu Algeria. Acesta prezinta un numar destul de mare de monumente istorice de descoperit cum ar fi si palatul Dar Sebti.

Poti cobori apoi inspre vest pana la vechea capitala orasului, Fes. Medina sa este una din cele mai mari din lume. aici poti admira si celebra ceramica de Fes, cu o reputatie in intrega lume.

Nu departe de Fes se afla si orasul Meknes care ascunde mai multe situri istorice protejate de pereti in ruina. Aici vei putea contempla si vestigiile palatului regal, situl arheologic Volubilis si cea mai importanta poarta a cetatii – Bab Mansour el Aleuj. Orasul este denumit si orasul cu o suta de minarete.

large_Djemaa-el-Fna-7

Sursa foto: portalturism.com

Continua drumul pana la litoral si pana la magnificul oras fortificat Rabat. Capitala actuala a tarii este plina de situri turistice clasate in patrimoniul mondial. Du-te apoi de-a lungul oceanului pana la Casablanca, cel mai populat oras. Vei putea profita de cele mai sublime plaje din oras, vei putea hoinari in cartierul Habous si pe bulevardul Mohammed V sau sa mergi inspre insula Sidi Abderraham. Mai in sud, orasul El Jadida este cu siguranta cel mai portughez oras de aici.

Mai in vest se afla si orasul Marrakech. Un oras care se bazeaza mai mult pe turismul de lux. La picioarele muntilor Atlas, orasul rosu atrage mii si mii de artisti. Tot in vest mai poti admira si Essaouira, cu castelele si citadelele sale, dar si cu palatul Safi. Vei gasi aici o cultura foarte bogata – gastronomie, pictura, artizanat…

Agadir ese un oras situat in partea de sud. Aici vei putea admira gardini, pasari si plaje. La Tarfaya vei putea descoperi La Casa del Mar si frumusetea minunata a desertului Sahara.

In urmatorul sejur la Maroc, nu vei mai pierde nimic din vedere. Ti-am facut « pofta » sa vii aici in vacanta?

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"