Mecca, orasul sfant al Islamului

Mecca este un oras situate in partea de sud-vest a Arabiei Saudite, considerat orasul sfant al Islamului. Orasul natal al profetului Mohamed, Mecca este vizitat an de an de milioane de fideli din toate confesiunile musulmane. Oriunde ar fi, musulmanii, care sunt singurii bineveniti in acest oras, isi fac rugaciunile de zi cu zi in asa fel incat sa fie intorsi in directia sa, qibla. Daca esti musulman si ai ocazia sa ajungi in Mecca intr-un pelerinaj, vei avea parte de un sejur minunat.

Hajj pilgrimage to Mecca, Al Haram Mosque and Kaaba Saudi Arabia

Sursa foto: theguardian.com

Unul din cei cinci stalpi ai Islamului

Mecca este un oras situat in Hejaz si este capitala provinciei Makkh din Arabia Saudita. In timpul pelerinajului Hajj milioane de musulmani vin in oras. Hajj este un pelerinaj obligatoriu pentru musulmanii cu capacitatea financiara si fizica. Mecca dispune de o istorie bogata, este un oras foarte vechi, considerat sacru inca din Evul Mediu.

In anul 570 s-a nascut Mohamed, profetul care a intemeiat religia islamica, considerat de catre musulmani unul din mesagerii lui Dumnezeu. La aproximativ 40 de ani acesta a avut o revelatia in care i-a aparut ingerul Gabriel cerandu-i sa predice despre Dumnezeu. Chiar daca la inceput a fost ingnorat de public, Mahomed a reusit, odata cu trecerea timpului sa castige din ce in ce mai multi adepti ai religiei sale noi.

 

Acest pelerinaj ritualic la Mecca reprezinta unul din cei cinci stalpi ai religiei mahomedane si se organizeaza an de an in ultima luna a calendarului islamic. Fiecare dintre musulmani este dator ca, macar o data in viata sa faca acest pelerinaj in cadrul caruia i se iarta toate pacatele.

 

In Mecca se poate vizita Moscheea Sacra, unul din cele mai sfinte locuri din Mecca si Islam. In plus fata de Mecca, locurile care implica pelerinajul sunt urmatoarele: Mina, locul in care pelerinii se lapada in mod simbolic de Diavol, Muzdalifah, locul in care pelerinii stau pe timp de noapte. Hill a Arafat si Rahma Jabal este locul in care profetul Mohamed a tinut ultima sa predica iar Jabal Al Noor este considerat locul in care Mohamed  a primit revelatia divina.

 

Turistii trebuie sa viziteze si Jabal Al Thur, pestera in care Mohamed a stat ascuns in perioada in care era cautat de Meccanus pentru a-l ucide. Legenda spune ca pestera a fost acoperita cu panza de paianjen pentru ca profetul sa fie protejat.

 

Nici rasfatul culinar nu lipseste din Mecca. Aici gasesti o multime de specialitati, din toate colturile lumii.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"