Arhiva pentru ‘Monumente Istorice’ Category

Statiunea Paphos-locul mitic al nasterii zeitei Afrodita.

Paphos, locul mitic al nasterii zeitei Afrodita, este un oras aflat pe coasta Ciprului, la 153 km de Nicosia.
In antichitate, existau doua locatii, fiind denumite Vechiul Paphos si Noul Paphos. Astazi, zona locuita este Noul Paphos. Statiunea se bucura de un climat mediateranean, cu soare abundent pe parcursul intregului an.

Paphos are 5 repere majore: Afrodita, zeita frumusetii, Sf. Apostol Paul (care a poposit la Paphos in sec I, in drumul sau spre Roma), Paphos, fiul lui Pygmalion si Imperiul Greco – Roman. Al 5 lea reper este faptul ca intregul oras a fost declarat sit arheologic si inclus in petrimouniul UNESCO.

Citeste restul articolului »

Atena-vacanta ideala

Atena a fost centrul Greciei Antice, o civilizatie puternica si impresionanta. Capitala Greciei este inca dominata de cladiri realizate in secolul al V-lea i.Hr., precum celebrul Partenon de pe Acropole. In continuare iti prezentam cateva obiective de neratat pentru urmatoarea ta vizita in Atena.

Partenonul este templul de pe Acropole, construit in cinstea zeitei Athena. Construit in anul 438 i.Hr., Partenonul este considerat a fi o capodopera a arhitecturii antice grecesti si este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Templul a suferit modificari de-a lungul timpului, multe elemente fiind eliminate sau distruse. Trebuie sa stii ca anumite sculpturi care initial se gaseau aici, se afla acum la British Museum.

Citeste restul articolului »

Cinci motive pentru care sa vizitezi Egiptul

Bogat in istorie, impregnat in mister si adapostind unele din cele mai bune plaje din Africa, Egipt este un paradis pentru turisti, cercetatori si pasionatii de istorie si arheologie. Egipt este o tara dotata cu unul din cel mai important patrimoniu istoric si cultural din lume. Iti propunem azi cinci motive pentru care ar trebui sa vizitezi Egiptul.

egipt

Sursa foto: itaka.pl

Pentru Piramidele din Giza.
Cand ne gandim la Egipt, piramidele sunt fara indoiala primul lucru care ne vin in minte. Cele mai surprinzatoare piramide se afla la Giza. Este vorba despre Mare Piramida din Giza, una din cele sapte minuni ale lumii. Aceasta sfideaza toate legile fizicii. Pana si celor mai mari oameni de stiinta din lume le este greu sa dea o explicatie plauzibila asupra modului in care a fost construita. In afara de aceasta piramida, un alt simbol din Giza si Egipt este Sfinxul, o statuie imensa cu un cap de om si corp de pisica.

Citeste restul articolului »

Mecca, orasul sfant al Islamului

Mecca este un oras situate in partea de sud-vest a Arabiei Saudite, considerat orasul sfant al Islamului. Orasul natal al profetului Mohamed, Mecca este vizitat an de an de milioane de fideli din toate confesiunile musulmane. Oriunde ar fi, musulmanii, care sunt singurii bineveniti in acest oras, isi fac rugaciunile de zi cu zi in asa fel incat sa fie intorsi in directia sa, qibla. Daca esti musulman si ai ocazia sa ajungi in Mecca intr-un pelerinaj, vei avea parte de un sejur minunat.

Hajj pilgrimage to Mecca, Al Haram Mosque and Kaaba Saudi Arabia

Sursa foto: theguardian.com

Unul din cei cinci stalpi ai Islamului

Mecca este un oras situat in Hejaz si este capitala provinciei Makkh din Arabia Saudita. In timpul pelerinajului Hajj milioane de musulmani vin in oras. Hajj este un pelerinaj obligatoriu pentru musulmanii cu capacitatea financiara si fizica. Mecca dispune de o istorie bogata, este un oras foarte vechi, considerat sacru inca din Evul Mediu.

Citeste restul articolului »

Bibi Ka Maqbara, celalalt Taj Mahal al Indiei

Stiai ca India nu are unul, ci doua Taj Mahal ? In India exista un monument indentic cu Taj Mahalul in orasul Aurangâbâd, in regiunea Maharashtra. Este vorba despre un mausoleu botezat Bibi Ka Maqbara (Mormantul Doamnei), construit de catre printul Azam Shah, fiul imparatului mongol Aurangzeb, intre anii 1651-1661, in memoria mamei sale Dilras Banu Begum.

Bibi-Ka-Maqbara_overall

Sursa foto: wikipedia.org

Constructia acestui monument a fost inspirata de celebrul Taj Mahal, construit de nimeni altul decat bunicul printului Azam Shah, imparatul mongol Shah Jahan, in memoria sotiei sale Mumtaz Mahal (Lumina Palatului). Intentia lui Azam Shah a fost sa construiasca un monument care sa rivalizeze cu Taj Mahal. Din pacate, i-a lipsit trezoreria la care bunicul sau a avut acces precum si mana de lucru calificata. Cu toate acestea, Bibi Ka Maqbara este o minune arhitecturala cu motive complexe, sculpturi frumoase, o structura impozanta si o superba gradina.

Citeste restul articolului »

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"