Noua Caledonie, visul de la celalalt capat al lumii

Un arhipelag îndepărtat, plaje de nisip alb, o apă turcoaz şi cristalină, un climat primitor… toate elementele tradiţionalei cărţi poştale sunt reunite pentru a caracteriza un sejur în Noua Caledonie. Acest teritoriu francez, izolat în imensitatea Pacificului de Sud atrage din ce în ce mai mulţi turişti gata pentru un sejur de vis în celălalt capăt al lumii. De la Noumea până la satele minuscule pierdute în munţi, Noua Caledonie oferă o veritabilă experienţă de călătorie.

Lighthouse New Caledonia

Sursa foto: worldlifetimejourneys.com

Noua Caledonie, cea mai frumoasă lagună din lume
Situată în largul coastelor Australiei şi Noii Zeelande, Noua Caledonie se articulează în jurul unei insule principale, Pământul Mare, unde este situată şi capitala, Noumea. Cele mai cunoscute şi mai importante grupuri de insule mici sunt insulele Pinilor, Belep şi Loialităţii. Noua Caledonie posedă numeroase recifuri şi una din cele mai mari lagune din lume, considerată de specialişti, cea mai frumoasă din lume.

Pentru a profita cu adevărat de farmecul Noii Caledonii trebuie să petreci aici un sejur de cel puţin o săptămână. Siturile de interes sunt numeroase şi distanţele care le separ sunt destul de mari. Zborurile din Europa sosesc pe aeroportul din Numea ceea ce înseamnă că prima etapă a călătoriei este chiar capitala. Noumea se poate vizita pe jos, plimbându-te prin centrul oraşului, prin piaţa Baie de la Mosselle sau vizitând centrul cultural Tjibaou, indispensabil pentru a înţelege mai bine cultura poporului kanak, primii locuitori ai insulei.

noumea noua caledonie 1

Sursa foto: plus.google.com

Descoperă peisajele Pământului Mare
De la Noumea poţi închiria o maşină pentru a face turul Pământului Mare. Poţi aprecia peisajele parcului provincial Riviere Bleue sau să faci o oprire la golful Prony.

Noua Caledonie oferă o mulţime de activităţi, atât pe pământ cât şi în aer sau pe mare. O mască şi o tubă sunt cele două accesorii de care ai nevoie pentru a face snorkeling, pentru a putea descoperi bogăţia şi minunile lagunei caledoniene. O regiune ideală pentru a te relaxa şi aprecia gastronomia locală. Preparatele locale sunt cel mai adesea compuse din peste, fructe şi legume. Una din specialităţile locale este bougna.

Natural Heart Noua Caledonie

Sursa foto: organicgreenroots.wordpress.com

Insula Pinilor pentru prelungirea sejurului
După Pământul Mare, destinaţiile vor fi alese în funcţie de timpul pe care urmează să îl petreci în regiune. Însă trebuie să vizitezi neapărat insula Pinilor, o insulă cu plaje superbe, masive montane sau plimbări cu piroga în golful Upi. Îndreaptă-te spre insula Loialităţii pentru a descoperi faleza Lekiny sau dacă eşti pasionat de scufundări, spre Lifou.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"