Parcul National Masoala, cel mai mare parc din Madagascar

Localizare: Diego-Suarez, Madagascar
Suprafaţa: 2500 km²

masoala national park

Sursa foto: touropia.com

Descoperă „ochiul pădurii”
Parcul Naţional Masoala reprezintă o atracţie turistică majoră din Madagascar. Trebuie neapărat explorat în cazul în care vizitezi insula. Cu această ocazie vei descoperi cel mai mare parc din Madagascar, un parc cu o pădure atât de deasă încât abia poţi vedea ceva la câţiva metri printre arbori. Vei regăsi aici cvasi-totalitatea speciilor vegetale din Madagascar. Bogăţia şi diversitatea acestui parc a motivat înscrierea a câtorva parcele din parc pe lista Patrimoniului Unesco în 2007.

Două parcuri într-unul singur
Odată ajuns aici vei descoperi două domenii distincte. Partea terestră acoperă o suprafaţă de aproximativ 2300 km². Cât despre partea marină, aceasta se întinde pe o suprafaţă de 200 km². Particularitatea acestui imens patrimoniu este următoarea: îi oferă vizitatorului chintesenţa tuturor frumuseţilor naturale regăsite pe insula Madagascar. Pentru a accede pe insula Masoala ai mai multe posibilităţi. Dacă vii din Antalaha sau din Moroantsetra ar trebui să ajungi aici cu un vapor. Poţi ajunge cu maşina dacă porneşti din partea de est a insulei.

Madagascar Accommodation

Sursa foto: mymadagascar.it

O floră impresionantă
O mulţime de tipuri de vegetaţie vi se dezvăluie în momentul în care vă plimbaţi prin pădurea parcului. Astfel turiştii pot admira numeroase specii caracteristice pădurii luxuriante precum mangrovele. În zonele mai rarefiate turiştii pot admira arborele de trandafir, supravegheat îndeaproape de autorităţi din cauza traficului intens din regiune. Parcul Naţional Masoala adăposteşte şi arborele de abanos dar şi o mulţime de plante carnivore. Nephentes este plantă carnivoră regăsită la poalele copacilor.

Un parc marin cu comori protejate
Întinderea marină a rezervei protejate se împarte în trei părţi. Aceasta cuprinde recifuri coraliene magnifice. Turiştii au posibilitatea de a face scufundări în aceste spaţii marine. Aceştia îşi vor da rapid seama că se află într-unul din cele mai frumoase universuri submarine din lume. Parcul marin adăposteşte numai puţin de 300 de specii marine precum balena cu cocoaşă sau delfini.

O faună tipică
Cerul Parcului Naţional Masoala te va fascina datorită populaţiei excepţionale. Păsări superbe şi specii animale rarisime. Broasca de roşie este o specie demnă de menţionat, îţi vei da seama cu siguranţă de ce poartă acest nume. Cât despre cameleoni, parcul adăposteşte câteva zeci de specii. Ai auzit de aye-aye? Este o specie de lemurian care posedă unele trăsături împrumutate de la şobolan şi veveriţă, un animal excepţional ce poate fi descoperit în acest parc magnific.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"