Perlele necunoscute ale Olandei

În următoarea vacanţă trebuie să descoperi neapărat minunile arhitecturale, cultura, natura sau oraşele din Olanda. O ţară care are mai multe de oferit decât lalele şi brânză!

Descoperă citind acest articol o altă faţă a acestei ţări minunate cu cele mai frumoase locuri mai puţin promovate.

Texel_island

Sursa foto: wikipedia.org

Texel. Este cea mai mare insulă din Marea Wadden cu plaje magnifice şi cu o natură sălbatică, dar şi cu o mulţime de activităţi nocturne. Pe insulă se plimbă o mulţime de turme de oi, dar şi alte specii de animale cum ar fi focile sau păsări de tot felul. Aici există şi o expoziţie a lumii sub-marine care merită să fie vizitată.

Vecht

Sursa foto: suggestkeyword.com

Castele, lacuri şi livezi în regiunea Vecht. Între Utrecht şi Amsterdam se află una din cele mai frumoase comori ale naturii olandeze. În Epoca de Aur nobilii şi familiile bogate de aici şi-au construit reşedinţe de-a lungul râului Vecht. Vei putea intra în ambianţa epocii vizitând Rijksmuseum Muiderslot, cel mai celebru castel din Evul Mediu. Regiunea Vecht este legată şi de două lacuri unde sunt propuse numeroase activităţi şi mai are numeroase livezi cu fructe colorate.

Arta şi natura la Veluwe. Cu grădina sa de sculpturi, cu pădurea şi cu pavilionul sau de vânătoare, Veluwe este cel mai mare parc naţional din Ţările de Jos. Trebuie să descoperi şi Muzeul Kröller-Müller care are o vastă colecţie de tablouri semnate Van Gogh.

Veluwe

Sursa foto: verkoop.ackersate.nl

O ambianţă pitorească la Naarden. Naarden este cu siguranţă unul din oraşele fortificate care s-a păstrat cel mai bine din Europa. Are o formă unică de stea. Acest oraş a jucat un rol crucial în Nieuwe Hollandse Waterlinie. Naarden dispune şi de numeroase monumente şi clădiri istorice precum Casa Spaniolă, Casa Comunală sau Biserica St. Vitus. Cei care iubesc istoria vor găsi acest oraş istoric pe placul lor.

Partea de nord. În provinciile Drenthe, Grongingen sau Friesland vei descoperi cele mai frumoase peisaje. Drenthe a fost locuită încă din preistorie şi vei putea admira aici morminte construite în anul 3000 înainte de Christos. Oraşul universitar Groningen este un oraş animat ideal pentru shoping, cultură şi viaţa sa nocturnă. Friesland este un oraş agricol mai mult celebru şi pentru creşterea animalelor.

Olanda Autentică – Zaanse Schans. Aici vei putea admira căsuţe tradiţionale din secolele 17 şi 18 vopsite în alb şi verde, mori pitoreşti care se află pe cele două maluri ale râului. Provincia din partea de nord a Olandei are cele mai frumoase sătucuri care se află pe malul enormului lac Ijsselmeer. Pe micuţa insulă Marken cei de aici încă mai poartă costum tradiţional.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"