Porto, orasul podurilor

Porto este un oras vechi si modern totodata, situat pe malul stang al fluviului Douro, un fluviu mitic pe care se transportau pre vremuri butoaiele pline cu vin. Al doilea oras ca marime din Portugalia, Porto rivalizeaza cu Lisabona, devenit un adevarat paradis pentru noctambuli.

Porto

Sursa foto: visitportoandnorth.travel

Specializat in metalurgie, fabricarea mobilei si pantofilor, in textile si orfreverie, Porto este considerat plamanul economic al Portugaliei. La prima vedere, Porto pare rustic, sobru si strict insa aceste lucruri sunt cele care ii confera farmecul. Clasat in patrimoniul mondial Unesco in 2001 si numit capitala europeana a culturii in 1996, Porto este leaganul unei culturi originale si unice.

Cu o inaltime de 76 de metri, Torre dos Clerigos (Turnul Clericilor) ofera cea mai frumoasa panorama asupra orasului Porto. Construit in secolul XVII de catre arhitectul italian Nicolau Nasoni, Torre dos Clerigos este cea mai inalta clopotnita din Portugalia.

 

Gara Sao Bento.
Construita in 1906, gara Sao Bento este fara indoiala o bijuterie istorica. Decorata la interior cu celebrele tigle azulejos, aceasta gara merita sa fie admirata. Fiecare ornament reprezinta un moment din trecut sau o scena traditionala din viata de zi cu zi a portughezilor. Nu rata sala « pasilor pierduti ».

 

Biserica Sao Francisco cu alura baroca este cunoscuta si sub numele de Biserica de aur. Biserica dispune de un interior maiestuos, acoperit in intregime cu aur. Aproximativ 500 de kilograme din acest metal pretios au fost importate din Brazilia pentru a orna statuile si stalpii bisericii.

Ten-places-you-cannot-miss-in-Porto

Sursa foto: visitportoandnorth.travel

Palatul Bursei este situat in apropiere de biserica Sao Francisco si reprezinta un monument extrem de original. Chiar daca fatada sa este mai degraba austera, acesta ascunde cateva sali spectaculoase decorate in stiluri multiple: renascentist, baroc si maur. Palatul Bursei este renumit pentru salonul sau arab.

 

Celebru pentru vinul la care i-a transmis numele, Porto este de fapt poarta de intrare intr-o regiune viticola extrem de bogata. Regiunea adaposteste o multime de podgorii situate pe valea Douro, Bairrada si Minho. Inca necunoscute de majoritatea dintre turisti, aceste locuri de un verde stralucitor sunt de o rara frumusete.

 

Jardim Do Morro (gradina maurilor) este situata in partea superioara a Podului Dom Louis si ofera o panorama superba asupra orasului. Un loc superb ce adaposteste o varietate de plante dar si un loc racoros in zilele toride de vara.

 

De la hoinarit prin cartierele vechi, la atractiile culturale, Porto este un oras ce le ofera turistilor sai o multime de lucruri de facut si de vazut.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"