Qatar – calatorie in tara celor 1001 surprize

Va organiza Campionatul Mondial de Fotbal in 2022, poseda o multime de muzee de arta inovatoare iar in ultimii 20 de ani a fost modernizat. Este vorba despre statul Qatar. Daca iti doresti sa ai parte de un sejur unic si original, alege Qatar-ul, tara celor 1001 de surprize.

Qatar

Sursa foto: jurist.org

Bine ai venit in viitor. O mare parte din capitala Doha a fost modernizata in ultimii ani. Drept urmare, in acest oras vei intalni un melanj neobisnuit de vechi, nou si foarte nou, totul poarta o amprenta futurista. Qatar este una din cele mai bogate natiuni din lume, o natiune ce a facut progrese importante atat in ceea ce priveste tehnologia cat si inovatiile.

In capitala Doha nu iti ajung mainile de la degete si picioare sa numeri muzeele, atat sunt de numeroase. Cel mai cunoscut muzeu este Muzeul de Arta Islamica unde regasim colectii din mai multe secole. Mai recent a fost inaugurat Mathaf, Muzeul Arab de Arta Moderna. Acesta din urma isi doreste sa promoveze creativitatea si inovatia artistilor arabi prin intermediul artei contemporane sub toate formele.

Shopping, plaje si sejururi organizate

qatar-07

Sursa foto: allworldtowns.com

Quatar nu se limiteaza la arta. Poti face shopping la Souq Waqif sau sa te relaxezi pe magnifica Sealine Beach Resort, o plaja situata la 55 kilometri distanta de Doha. Plajele sunt accesibile cu ajutorul vehiculelor 4X4 ceea ce iti confera o aventura de neuitat. Pentru cei care prefera sejururile organizate exista Arabian Adventures Day Tours. In program: plimbari cu camila si pic-nic in desert.

Qatar, o tara mica dar sportiva
Contrar ideilor preconcepute – din cauza ca este o tata de marime mica – Qatar este o tara ce organizeaza o multime de evenimente sportive. Recent, Qatar a obtinut dreptul de a organiza Campionatul Mondial de Handbal din 2015 si Campionatul Mondial de Fotbal din 2022. An de an se organizeaza la Doha Open-ul si in luna Ianuarie turul Qatar-ului pe bicicleta.

Qatar-trade-surplus-hits-QR-32-Billion-mark

Sursa foto: allworldtowns.com

O zona care nu trebuie ratata in Qatar este Corniche, o zona cu vegetatie luxurianta care se intinde de-a lungul Golfului Arabiei si imbratiseaza insula Pearl oferind o panorama magnifica asupra portului Dhow. Cei care vor sa descopere latura luxurianta a Qatar-ului au la dispozitie Porto Arabia, locul in care designerii de top precum Cavalli si Hermes detin magazine. Acest mall este principala atractie a insulei Pearl.

Trebuie neaparat sa vizitezi Qatar, unul din cele mai bine pastrate secrete ale Orientului Mijlociu.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"