Top 7 insule secrete din Europa

Ai vizitat deja Baleare? Te-ai saturat de Tenerife? Celebrele insule grecesti nu mai au niciun secret pentru tine? Ce ar fi sa incerci sa iti largesti orizontul insular cu cateva insule secrete din Europa de care nu ai auzit pana acum?

Poros Grecia

Sursa foto: wikimapia.org

Gotland, Suedia. Gotland este o insula cu 800 de km de litoral baltic, o insula foarte celebra printre suedezi. Dar chiar daca este cea mai mare insula din Suedia, turistii nu sunt aici foarte multi. Visby, capitala sa face parte din patrimoniul Unesco si restul insulei este un parc national cu peste 100 de rezervatii.

Poros, Grecia. Poros este o insulita din Grecia unde vin oamenii care au nevoie de o pauza. Aici poti vizita o padure de lamai, o colina acoperita cu peste 30 000 de lamai si de portocali, poti lenevi pe plajele care se intind pe intreg litoralul…Paros este o insulita calma dar cosmopolita, o insula extrem de autentica.

Holy Isle, Scotia. Holy Isle sau insula sfanta, este o insula spirituala. Cei care vin aici se pot plimba fie pe pamaturile de aici, fie se pot inscrie la sedinte de meditatie, de yoga sau de « visuri lucide ».

Traena, Norvegia. Crestele decupate de aici si iarba abundenta…. insula cu 65 km de coaste din Norvegia, ar fi ramas cu siguranta necunocsuta daca nu ar fi existat Trenafestival care a fost ales drept « cel mai izolat festival din lume ». O data pe an, artisti din lumea intreaga vin aici pentru a canta pe scene iesite din comun sau chiar in pesteri.

Tenedos, Turcia. Cunoscuta sub numele de Bozcaada in turca, aceasta insula este o delicatesa turca. Se afla in mijlocul seninei Mari Egee si are un peisaj unic presarat cu coline, golfuri frumoase, campuri de lavanda, podgorii si stradute pavate. Un port de pace turcesc unde poti degusta un savuros vin local sau te poti juca la umbra.

Elba, Italia. La 20 de km fata de coastele italiene, aceasta insula face parte din parcul national al arhipelagului toscan. Este celebra mai ales datorita faptului ca aici a fost adapostit Napoleon. Este supranumita si « Insula Toscana » si este un magnific amestec de istorie, de coaste, de munti, de padure si activitati sportive minunate.

Comino, Malta. Comino este o insula magnifica care formeaza o mica parte din insula Malta. Este celebra pentru calmul sau si izolarea sa si are o populatie permanenta de 4 persoane. Aici nu sunt masini iar insula este un paradis pentru surferi si cei care adora plimbarile. Laguna sa albastra este magnifica. Un golf protejat, cu nisip alb si cu o apa in nuante de albastru si de turcoaz.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"