Turnul National Canadian, una din cele sapte minuni ale lumii contemporane

Localizare: Toronto, Canada
Inaltime: 553,5m
Volum: 40 524 m3

Cel mai inalt turn din lume construit din beton
In timpul unui sejur in Toronto, Canada trebuie sa vizitezi neaparat Turnul National Canadian (CN Tower). O adevarata bijuterie arhitecturala. Construit in 1976, acesta ramane cel mai inalt turn din lume si singurul care merita calificativul de minune a lumii. Odata ajuns in Toronto, nu vei avea nevoie de ajutor pentru a-l gasi. Trebuie doar sa ridici ochii si il vei observa cu siguranta.

o-CN-TOWER-facebook

Sursa foto: huffpost.com

Situat in centrul orasului, odata cu venirea serii, turnul straluceste. Un sejur de mai multe zile iti va permite sa remarci ca luminile sale nu au mereu aceleasi culori. Sistemul de iluminare al Turnului National Canadian este conceput astfel incat sa celebreze de fiecare data un eveniment important. Astfel, luminile sunt de un albastru intens cu ocazia zilei de 8 Martie, de Ziua Femeii. In cazul in care un soldat canadian repatriat isi pierde viata in afara tarii, in aceste momente dureroase luminile turnului se sting pentru cinci minute, din ora in ora pe parcursul intregii nopti.

O structura care faciliteaza descoperirea acestei atractii
Vizitarea turnului este extrem de facila. Structura edificiului favorizeaza descoperirea in cele mai bune conditii de catre turisti. Intrarea in turn este cu plata insa vei uita rapid de cei cativa dolari platiti odata cu descoperirea acestei minuni arhietcturale. Vei remarca in total patru nivele de observare din care trei sunt accesibile turistilor. Nu e rau deoarece vei fi la 342 sau la 351m inaltime. La fiecare post de observare vei avea parte de o priveliste magnifica. Un lift rapid te duce intr-un minut de la 0 la 346 metri.

cn tower

Sursa foto: flickr.com

Imbratiseaza cu o privire orasul Toronto
Daca iti doresti o privire de ansamblu asupra orasului Toronto, de la 351m inaltime, intra in restaurantul 360. Acesta este denumit astfel datorita cadrului sau care realizeaza un tur complet intr-o ora si 12 minute. Poti sta oriunde in restaurant. Dupa 72 de minute vei imbratisa cu o privire intreg orasul Toronto. Vrei sa atingi cel mai ridicat nivel accesibil marelui public ? Urca in Nacela, al doilea observator public ca inaltime din lume.

Cea mai noua atractie a turnului o reprezinta EdgeWalk, o platforma circulara de 1.5 m, situata la 356m, pe care vei putea sta fara nicio bara de protectie, doar cu un ham de siguranta. Panorama asupra orasului este pur si simplu magnifica.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"