Viziteaza Bukit, Indonezia

Pensinsula Bukit, situata in partea de sud a insulei Bali, formeaza un univers aparte. Faleze marginite de plaje lungi de nisip alb de pe care turistii pot admira cei mai buni surferi din lume infruntand valurile, superbul templu Uluwatu, farmecul autentic al statiunii balneare Jimbaran… iata doar cateva din atuurile de necontestat ale acestei destinatii pur si simplu superbe. Iata ce poti face in Bukit, Indonezia.

bukit

Sursa foto: indonesia-tourism.com

Degusta peste proaspat pe plaja Jimbaran

Chiar daca este o destinatie extrem de cautata de cuplurile aflate in luna de miere, Jimbaran a stiut sa isi pastreze farmecul de fost sat de pescari. Cuplurile adora sa se plimbe pe plaja lunga de nisip alb, marginita de dealuri impadurite. Pasionatii de scufundari adora marea calma si transparenta. Va sfatuim sa veniti pe plaja dimineata, moment in care pescarii revin din larg si isi ancoreaza piroga pe nisip. Ii poti admira odihnindu-se la umbra copacilor in timp ce sotiile vin sa culeaga roadele muncii lor. Urmeaza-le pana la piata de peste, cea mai mare si mai animata din Bali. Seara, turistii pot profita de o atmosfera romantica intr-unul din restaurantele situate pe plaja.

Bronzeaza-te si admira surferii

Coasta de vest a peninsulei Bukit este plina de plaje micute cu nisip auriu, adesea marginite de faleze. Unele nu sunt accesibile atat de usor turistilor, turistii sunt nevoiti sa coboare cateva sute de scari pentru a ajunge la unele din ele. Insa eforturile le vor fi recompensate. Uneori, marea capata o nuanta de turcoaz sau de smarald, spectacolul este fascinant. Spectacolul surferilor in lupta cu valurile imense este impresionant. Turistilor in cautare de peisaje somptuoase le recomandam plajele magnifice de pe peninsula Bukit si locurile mai celebre de pe insula precum Dreamland, Bingin sau Balangan. Nu uitati sa va opriti la Padang Padang, locul in care a fost filmata una din scenele finale ale celebrului film Eat, Pray, Love cu Julia Roberts si Javier Bardem.

 

Roaga-te la templul Uluwatu

Uluwatu este unul din cele mai importante temple pentru locuitorii din Bali dar si unul din cele mai vizitate din lume. Templul a fost construit in secolul 11 de catre un brahman venit din Java si terminat de un alt preot pe nume Nirartha, preot ce a jucat un rol enorm in istoria hinduismului din Bali. Templul este cocotat pe o faleza, la o inaltime de 70m. Aceasta plimbare atipica te va relaxa total cu siguranta.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"