Viziteaza comorile ascunse ale orasului Bruxelles

La fel ca majoritatea oraselor mari din Europa si Bruxelles are un trecut istoric puternic, adaposteste o multime de comori arhitecturale, simboluri, comori ascunse care le permit turistilor sa « citeasca » acest oras incredibil intr-o cu totul alta maniera. In spatele zidurilor, in spatele aparentelor se ascunde o alta latura a orasului Bruxelles. Pleaca in descoperirea acestui “alt” Bruxelles explorandu-i comorile ascunse, in incercarea de a intelege simbolurile.

bruxelles

Sursa foto: icar.travel

Explorandu-i numeroasele biserici si temple vei fi initiat in istoria francmasoneriei si a templierilor care au influentat enorm arhitectura orasului. Toate marile monumente, toate locurile de predilectie pe care le gasesti in Bruxelles ascund un mesaj secret. Cu ajutorul unui ghid vei reusi sa intelegi misterele acestui oras incredibil.

Astfel vei reusi sa intelegi de ce Grand Place a fost edificata in acest fel si de ce cifra sapte revine adesea in acest loc. Descopera in ce fel astrologia este prezenta pe cateva din cladirile din Bruxelles. Contempleaza mormantul unui francmason din catedrala St. Michel et Gudule si incearca sa strapungi misterul care orneaza vitraliile colorate.

Ce spui despre parcul regal si de semnificatia inscriptiilor ascunse ? Descopera existenta unui oras ascuns in intregime sub palatul regal si pleaca sa te intalnesti cu fondatorii ordinului templierilor, a lui Godefroi de Bouillon. Atatea surprize si ciudatenii pe care le vei descoperi in timpul acestei vizite speciale.

Bruxelles Belgia

Sursa foto: romaniantourism.ro

Muzeul Plasticarium este una din comorile ascunse ale orasului. Philippe Decelle, proprietarul acestui muzeu privat prezinta pe trei etaje un ansamblu colorat de opere de arta, piese de mobilier si aparate electrocasnice din plastic, semnate de cei mai mari designeri ai anului 1960.

Sala Grand Eldorado a fost creata de arhitectul belgian Marcel Chabot. Decoratiunile sunt de inspiratie africana iar sculpturile ilustreaza fauna si flora din Congo. Inaugurata in anii ’30, aceasta sala facea parte din cinematograful Eldorado. Dupa o fuziune cu cinematograful Scala, sala a fost renovate si si-a capatat stralucirea actuala.

Invizibila din strada, Casa Spectacolului Bellona poseda una din cele mai frumoase fatade din Bruxelles. Zeita Bellona si-a dat numele cladirii deoarece bustul sau domina poarta de intrare.

Ferma Parcului Maximilien este situata la doi pasi de statia de metro Yser si suprinde prin amplasarea sa inedita. Situata intre cladiri imense, ferma Parcului Maximilien adaposteste oi, pui, capre, rate si magari. Scene absolut surprinzatoare in mijlocul unui peisaj urban.

Nu uita, in timpul unei vizite in Bruxelles sa vizitezi aceste comori ascunse si sa le aprecizei misterul.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"