Wroclaw, capitala culturala europeana in 2016

 Wroclaw este unul din cele mai mari si cele mai vechi orase din Polonia. Este si unul din cele mai frumoase. In Evul Mediu era de altfel in concurenta cu Praga. Construit pe 12 insule, inconjurat de fluvii, de rauri, de canale, posedand o multime de monumente si alte atractii turistice, orasul Wroclaw este numit si «Venetia poloneza». Wrocalw este si un important centru cultural si un oras studentesc.

Wroclaw 11

Sursa foto: travelocafe.com

Orasul este construit pe bratele raului Oder care in acest loc, in cursul sau iriga o vasta vale plata. Pe teritoriul orasului fluviul se compune din multiple brate si canale peste care sunt construite peste 100 de poduri si pasarele. Fluviul traverseaza si teritoriul Wroclaw care se intinde atat pe cele mai vaste terenuri pline de iarba sau impadurite cat si intre cele mai agreabile promenade amenajate in centru si in vechiul oras.

Podul Grunwaldzki este unul din cele mai frumoase simboluri ale orasului. Este un pod suspendat, lung de 116 metri construit in anul 1910. Pitorescul pod Tumski duce la insula Ostrow Tumski care este cea mai veche parte a orasului.

 

Partea veche a orasului nu va lasa pe nimeni indiferent. In mijlocul frumoasei Grand Place de afla Hotelul Orasului Gotic care este cel mai vechi din Europa si care este o perla rara a arhitecturii. Hotelul numit Ratusz este astazi muzeul orasului.

wroclaw

Sursa foto: tripadvisor.com

Sub cladire se afla faimoasa Pivnita Swidnicka unde se servea altadata berea Swidnicka, celebra aproape peste tot in Europa.

 

Aici se mai pot descoperi magnificele sale biserici, mai ales catedrala gotica Sfantul Ioan, dar si Universitatea baroca si cele mai frumoase edificii de inspiratie Art Nouveau.

 

Wroclaw mai poseda o atractie minunata, o curiozitate, nu departe de centrul orasului. Este vorba despre « panorama Raclawicka » o pictura imensa de 15 metri pe 114 realizata pentru a se comemora batalia castigata de polonezi contra rusilor la sfarsitul secolului XVIII.

Wroclaw

Sursa foto: monitorulcj.ro

In vechiul cartier Ostrow se vor mai putea descoperi o multime de edificii sacre. Wroclaw are si cele mai frumoase cladiri care dateaza din perioada Renasterii.

 

Hoinarind pe strazile orasului vei reusi sa descoperi cel mai bine bogatiile sale, curiozitatile de aici dar si o gradina japoneza fondata in anul 1913 in timpul Expozitiei Mondiale.

 

Orasul polonez Wroclaw te va seduce atat cu bogatia sa arhitecturala cat si cu viata sa nocturna exrem de dinamica si de animata. Un oras cultural fara pereche de descoperit neaparat in anul 2016.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"