Zagreb, un oras fermecator din Croatia

Capitala Croatiei, Zagreb, atrage din ce in ce mai multi vizitatori europeni. Nu mai este considerat un centrul politic si economic ci mai degraba un oras cosmopolit. Situat de-a lungul raului Sava, Zagreb poseda cateva atractii de neratat.

Savureaza o cafea in Piata Florilor.

Panorama Zagreb

Sursa foto: likecroatia.com

Cunoscuta si sub numele de Piata Petar Preradovic, datorita numeroaselor standuri de flori prezente aici, piata este unul din punctele preferate de intalnire ale localnicilor. Drept urmare, incepe-ti ziua in Zagreb savurand o cafea si admirand trecatorii. Nu uita sa gusti un desert traditional croat sau o inghetata intr-una din numeroasele patiserii din imprejurimi.

Viziteaza Catedrala Zagreb.
Catedrala Zagreb este situata in cartierul Kaptol si este o institutie catolica romana, cel mai inalt edificiu din Croatia. Catedrala este tipic gotica, la fel ca sacristia, de o mare valoare arhitecturala. Clopotnitele catedralei sunt vizibile din mai multe locuri din oras.

Sursa foto: centrum-travel.hr

Sursa foto: centrum-travel.hr

Exploreaza lacul Jarun.
Jarun este cel mai popular loc de practicare a sporturilor in aer liber din Zagreb. Aici se poate practica surf, inot, jogging, ciclism, skateboard, caiac canoe. In jurul lacului se afla o multime de cluburi de noapte si cafenele, extrem de populare pe timp de vara.

Viziteaza Muzeul de arta contemporana.
Inugurat in Decembrie 2009, Muzeul de arta contemporana este primul muzeu construit in Zagreb, in urma cu 125 de ani. Daca cauti numele croat al muzeului, ti-l spunem noi : Muzej suvremene umjetnosti sau, pe scurt, MSU. Muzeul poate fi gasit in Novi Zagreb. Iti recomandam sa vizitezi muzeul la inceputul serii deoarece aceasta cladire cu cinci etaje este superb iluminata.

Sursa foto: lonelyplanet.com

Sursa foto: lonelyplanet.com

Arunca o privire la Turnul Lotrscak.
Turnul, situat in cartierul Gradec, este un turn fortificat, construit la mijlocul secolului 13 cu scopul de a proteja poarta meridionala a orasului de fortele inamice. In fiecare dupa-amiaza, in ultima suta de ani a fost trasa o salba de tun pentru a comemora un eveniment important din istoria Zagrebului. Poti urca in turn pentru a avea o priveliste la 360 de grade asupra intregului oras, ideal pentru a face poze panoramice.

Descopera viata de noapte.
Cluburi, baruri, cafenele… Zagreb are o multime de locuri in care turistii si localnicii se pot distra. Incepe seara pe strada Tkaliciceva, intesata de baruri, nu departe de Piata Ban-Jelacic. Pentru a gasi cele mai bune cluburi de noapte si restaurante, indreapta-te spre cartierul Jarun.

Daca esti atent, vei putea vedea pe strazi, fatade, acoperisuri…numeroase opere si decoratiuni magnifice. Drept marturie pentru acest lucru sta biserica Sf. Marc.

Poti lasa un comentariu, sau sa trackback din site-ul tau

Ai ceva de spus? Lasa un comentariu

Nominated at BestTravelWebsites for "Best Wordpress Travel Theme"